Print Icon
 

Nieuwsbrief - oktober 2021

Bereikbaar Haaglanden en Rijnland heeft tot doel het bevorderen van duurzame mobiliteit door het geven van adviezen en concrete hulp bij het aanpassen van het mobiliteitsbeleid van bedrijven en organisaties. De community telt meer dan 140 aangesloten partners.

     

Van zeilboot naar elektrische vrachtwagen

“Vroeger vervoerde Van Dobbe Transport groente per zeilboot. Inmiddels wordt gekeken naar de aanschaf van elektrische vrachtwagens en naar het vervoer per vrachtfiets voor de last mile. Ook is een regionale hub ingericht waarmee goederen, ook van collega’s, avonds en ’s nachts worden verzameld om de volgende dag naar de stad te brengen. Er is op het gebied van duurzaamheid nog veel mogelijk, fijn dat ook Bereikbaar Haaglanden en Rijnland daarin meedenkt en ons van adviezen voorziet,” zegt Tom van Hofwegen.

Werkgevers gaan 'Spreiden en Mijden’

Grote Haagse werkgevers zoals Aegon, ANWB, MN, NN Group, PostNL, T-Mobile, Siemens, Shell, Rijksoverheid, Provincie Zuid-Holland en de Gemeente Den Haag roepen andere werkgevers op te gaan Spreiden en Mijden. Deze werkgevers stimuleren hun medewerkers om buiten de spits naar kantoor te reizen en meer hybride te werken. Zij worden hierbij ondersteund door Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en wisselen onderling voorbeelden uit. Ook andere bedrijven worden opgeroepen om mee te doen om het effect zo groot mogelijk te maken.

Gedragsverandering door apps

Het veranderen van gedrag bij nieuw mobiliteitsbeleid kost vaak veel tijd, geld en energie. Maar dat hoeft niet. Bekend is dat belonen en gamification leuke en vooral nuttige instrumenten zijn bij aanpassing van gedrag. Dr. Marius Rietdijk, heeft een proefschrift geschreven over “De invloed van beloning en straf op werkprestaties”. Hij vertelt er over in ons webinar en natuurlijk krijg je weer tal van praktische tips van werkgevers die al aan de slag zijn.

Fotowedstrijd Fietspad van het jaar

Wat is jouw favoriete fietspad? Maak daar een foto van en doe mee met de fotowedstrijd Fietspad van het jaar. Upload je foto naar de fotogalerij van Love to Ride, zet er een korte toelichting bij en maak kans op een van de twintig oplaadbare fietslampjes. Je mag ook meer dan 1 foto uploaden.

Herinrichting Beatrixlaan

Rijswijk en de omliggende gemeenten groeien. Het verkeer neemt daardoor toe en er is steeds minder ruimte in de stad. De Prinses Beatrixlaan is een belangrijke verbindingsroute naar de A4 en naar De Kruithuisweg. De verkeersdrukte zal de komende jaren alleen maar verder toenemen. Om de Beatrixlaan en omgeving ook de komende jaren bereikbaar, verkeersveilig en leefbaar te houden werkt de gemeente Rijswijk aan de herinrichting van de Prinses Beatrixlaan.

Resultaten onderzoek werken en reizen na corona

De gemiddelde thuiswerkende Nederlander wil ook in het post-coronatijdperk zeker voor de helft van de contracturen thuis blijven werken. Vier op de tien werkende Nederlanders (41%) wil in de toekomst minder vaak tot helemaal niet reizen en dan vooral de benzine- of dieselauto laten staan (51%). Meer dan de helft wil evenveel of meer met fiets of ‘benenwagen’. Maar 6 op de 10 werkgevers heeft nog niets gecommuniceerd over de manier van werken ná corona. Heeft u behoefte aan ondersteuning hierbij? Neem contact met ons op.

     

Meer weten?

Wil je meer weten wat Bereikbaar Haaglanden en Rijnland voor jou als werkgever kan betekenen? Of interesse in een persoonlijk gesprek? Stuur een bericht en een van onze Mobiliteitsmakelaars of Logistiek Makelaars neemt binnenkort contact met je op! Of volg ons op onze sociale media en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen.

 
This email was sent by info@bereikbaarhaaglanden.nl to info@bviw.nl
Not interested? Unsubscribe | Update profile
Bereikbaar Haaglanden en Rijnland | Bezuidenhoutseweg 12 2594 AV Den Haag
Afdrukken 
Bevoegde vertegenwoordigerBert van Rijssen | E-mailadresbert.vanrijssen@bereikbaarhaaglanden.nl