Print Icon
 

Nieuwsbrief - mei 2020


Bereikbaar Haaglanden en Rijnland heeft tot doel het bevorderen van een duurzame mobiliteitstransitie met impact op bereikbaarheid, ruimte en klimaat. In de community wordt samengewerkt met meer dan 140 aangesloten partners. Daarnaast werken we met overheden aan een gerichte gebiedsaanpak bij o.a. wegwerkzaamheden.

Zomaar met de auto voelt onbehagelijk 

De Eenheid Den Haag van de Nationale Politie haalt alles uit de kast om de CO2 uitstoot te verminderen. Op de korte termijn is het doel dat in 2020 één op de vier politiemedewerkers op de fiets naar het werk gaat. Slimme mobiliteit heeft effect op de CO2, maar ook op de wijze waarop je bijvoorbeeld naar nieuwe gebouwen kijkt. Een interview met Ellis Zandbergen.

Nieuwe partner: HerenDoeza

De Leidse ondernemersvereniging HerenDoeza is toegetreden tot de community van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. Zij verleent haar klanten graag extra service, bijvoorbeeld door het thuis bezorgen van alle boodschappen en aankopen per bezorgfiets: boeken, boodschappen, lingerie en verf. Alles wordt bezorgd. Een mooie duurzame service!

Deelauto en fiets ipv ov 

Het individueel vervoer zal het winnen van ov als we langzaamaan weer naar het werk gaan. Deelautogebruik groeit. Verkopen van e-bikes en goedkope tweedehands auto’s gaan door het dak. Volgens de Bovag zit vooral de verkoop tussen particulieren onderling in de lift. Bij de vakhandel verwachten ze dat de min volgende maand is verdwenen en als de maatregelen blijven dan is er na de zomer een plus in de verkoop.

Webinar 1,5m. en mobiliteit 

Anderhalvemeter afstand in het ov en op de werkplek? Hoe doen we dat? Mondkapjes in het ov zijn verplicht vanaf 1 juni. 


Als werkgever kun je flexibele werktijden hanteren, hybride vergaderen, meer laten thuiswerken en op het werk tijden hanteren van 11 tot 3 uur. Ook zorgen dat er fysieke afscheidingen zijn. Is er een trap voor naar boven en een voor naar beneden? Maar pas ook het mobiliteitsbeleid aan..

'Connected' vrachtverkeer 

Op de belangrijkste logistieke routes in het Westland kunnen vervoerders prioriteit aanvragen bij slimme verkeerslichten. Zij krijgen vaker groen licht en kunnen flink besparen op tijd en brandstof.


De provincie Zuid-Holland werkt hiervoor samen met softwarebedrijven, andere overheden en de transportsector onder de noemer Connected Transport Corridor Zuid-Holland.


Neem contact met ons op: info@bereikbaarhaaglanden.nl