Print Icon
 

Nieuwsbrief - juli 2020

Bereikbaar Haaglanden en Rijnland heeft tot doel het bevorderen van duurzame mobiliteit door het geven van adviezen en concrete hulp bij het aanpassen van het mobiliteitsbeleid van bedrijven en organisaties. De community telt meer dan 140 aangesloten partners.

Thuiswerken kent vele voordelen

Van fulltime buitenshuis werken naar een verplichte thuisquarantaine. Minder humor in het werk door video-vergaderen, maar wel leuk dat je meer ziet van de thuissituatie van collega's. Minister Cora van Nieuwenhuizen-Wijbenga: "Ook na corona blijf ik thuiswerken.” 

Vervoer zit ingebed in routine 

"Wanneer je een tekort aan parkeerplekken krijgt, kun je daar beleid opzetten en je medewerkers verzoeken naar het werk te lopen, fietsen of met het ov te gaan. Dan ontmoet je wel wat weerstand. Maar alles went.” 

Erik Booden is directievoorzitter van het LangeLand Ziekenhuis.

Webinar MaaS en gedrags-beïnvloeding

MaaS is met één app je vervoer boeken, reizen en betalen. Dat brengt veel voordelen voor de werkgever met zich mee: een keuze
uit verschillende vervoermiddelen, één factuur voor alle medewerkers, geen tekort aan parkeerplekken, sturen op duurzaamheid en betere bereikbaarheid. Daarom hebben we een pilot.

Terugblik 

op 2019: 

productief jaar 

We gingen in 2019 met werkgevers projectmatig aan de slag en slotendeals. 


We bouwden onze community uit tot 112 individuele en 19 collectieveconvenantpartners. En er kwam een nieuwe coalitie rondom een infrastructureelknelpunt: de Koningstunnel Coalitie. Een terugblik.

Duurzaam reizen, doe de test   

De manier waarop we reizen heeft invloed heeft op de CO2-uitstoot. 


Ways2go heeft een interactieve infographic waarop je geïnformeerd wordt wat CO2 nu eigenlijk is, welke effecten de uitstoot heeft en er staan een testjes om te bepalen hoe duurzaam mensen reizen.